Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μαθήματα Τέχνης...εκτός σχολείου, στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών!






 Μέσα στο Νοέμβρη πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικές επισκέψεις ....καλλιτεχνικού περιεχομένου!! Μέσα από αυτές όλοι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην τέχνη διαφορετικών εποχών και να διευρύνουν τους εικαστικούς τους ορίζοντες, μελετώντας από κοντά πολλά έργα τέχνης και αποκομίζοντας πλούσιο υλικό για μελλοντική επεξεργασία στο εργαστήρι των εικαστικών του σχολείου.

 Στις 10 και 12 Νοέμβρη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' και της Α' τάξης αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας. Με τη βοήθεια και την άψογη ξενάγηση των υπεύθυνων κυριών του Μουσείου, τα παιδιά γύρισαν πίσω στο χρόνο και στην ιστορία του τόπου μας και θαύμασαν την αξεπέραστη Τέχνη των Απλών Ανθρώπων!



Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη των μαθητών της Β' τάξης και της Α' τάξης του σχολείου μας, στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών:


10-11-2015, Β' τάξη



  • 12-11-2015, Α' τάξη
     Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Α' τάξης, στις 12 του Νοέμβρη, τα παιδιά είχαν την τύχη και τη χαρά να συναντήσουν το Σπύρο Ντασιώτη, εξαιρετικό γλύπτη και δημιουργό του "Πάρκου των Ψυχών" της Πάρνηθας. Ο κ. Ντασιώτης ήταν εκεί για την ετήσια συντήρηση του έργου του με τίτλο "Όταν η ΝΥΜΦΗ συνάντησε τον ΠΑΝΑ" , το οποίο κοσμεί την είσοδο του Μουσείου. Με πολλή χαρά και προθυμία, μίλησε στα παιδιά για το έργο του και τους εξήγησε τον τρόπο συντήρησης του. Οι μικροί μας μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι!!
Ο κ. Σπύρος Ντασιώτης μιλά στους μαθητές της Α' τάξης.



Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημιούργησε η μαθήτρια Ιωάννα Σιαράβα, με αφορμή την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο των Αχαρνών:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου